00. MRA - Algemeen

Vanaf november 2018 worden de agenda en routes van MTC-TET ondergebracht in MyRoute-App (hierna MRA genoemd). MRA is een website speciaal gemaakt voor het maken en delen van routes en waar je ook evenementen (agenda) en reisverslagen (blog's) op een makkelijke wijze kan maken. 

Van MRA is ook een Web-App beschikbaar voor Android en Apple waardoor dezelfde functionaliteit van de website ook via de mobile bereikbaar wordt.

Voor het kunnen gebruiken van MRA is minimaal een gratis Basic-account nodig. Er is ook een betaald account (Gold) welke veel krachtige opties bij het maken van routes vrijgeeft. Dit betaald abonnement is dus niet nodig om routes te kunnen downloaden en je te kunnen aanmelden voor evenementen.

Voordat je de overige artikelen gaat lezen is het handig je eerst voor een gratis account aan te melden via https://www.myrouteapp.com/nl/register

 

01. MRA - Verbinden met MTC-TET

MRA is ook speciaal ingericht als een social media platform voor het makkelijk delen van routes en elkaars reisverslagen te lezen. Voor het gebruik van MRA i.c.m. MTC-TET is het belangrijk dat je op MRA met MTC-TET verbind. Op MRA heet dat "Vrienden" worden. Voor onze club hebben we een account met de naam "MTC-TET Club".

Vrienden worden is heel simpel en gaat als volgt (via website/laptop!):

  • Log-in op MRA en tik in het vergrootglasje rechts-bovenin "MTC-TeT" en klik op het resultaat "MTC-TET Club" de overige resultaten komen later aan bod.
  • Nu klik je rechtsboven op "+ Vriend toevoegen". Er gaat nu een verzoek naar de beheerders van "MTC-TeT Club"
  • Nadat je aanmelding is geaccepteerd zul je in je vriendenlijst "MTC-TeT Club" zien staan.

Voor plaatjes klik hieronder op Lees Meer.

02. MRA - Evenementen (aanmelden)

De activiteiten welke we als club gaan uitvoeren worden allemaal ondergebracht in MRA waar deze "Evenementen" worden genoemd. Binnen MRA kennen we gesloten en open evenementen, waarbij het verschil zit in of je bij het willen deelnemen eerst door de beheerder moet worden toegelaten (gesloten) of dat je vrij toegang hebt (open). Voor de evenementen van MTC-TET gaan we deze standaard op gesloten zetten.

Het opvragen van de lijst met evenementen van MTC-TET gaat als volgt:

  • Log in op MRA;
  • Klik in je vriendenlijst op "MTC-TET Club"
  • Klik in het menu op "Evenementen"

Je krijgt nu een lijst te zien van alle evenementen welke we voor MTC-TET hebben aangemaakt. Dit zijn alle toekomstige evenementen maar ook alle evenementen uit het verleden.

Door op de naam, de foto of "Evenement bekijken" te klikken kom je bij de detailinformatie, waabij je o.a. kan zien wie er aangemeld zijn, het evenement open/gesloten is, de locatie gekoppeld aan het evenement en nog meer waar we later op terugkomen.

Op deze pagina kan je jezelf aanmelden door op de knop "Deelnemen" te klikken.

 Voor plaatjes klik hieronder op Lees Meer.

03. MRA - Evenementen (groepen)

Zoals aangegeven bestaan er Gesloten en Open evenementen en had ik aangegeven dat je bij het aanmelden op een gesloten evenement eerst door de beheerder geaccepteerd moet worden. Dit is niet helemaal waar want als de beheerder van een gesloten evenement iemand uitnodigt en deze persoon besluit om aan het evenement deel te nemen dan hoeft de beheerder daarna niet eerst weer de aanmelding te accepteren. Voor MTC-TET is het dus handiger om voor elk evenement standaard alle leden uit te nodigen i.p.v. elke aanmelding per persoon te moeten goedkeuren. Nu is het ook niet handig dat de beheerder bij elk evenement alle leden stuk voor stuk moeten gaan uitnodigen en hebben ze hier iets moois voor bedacht, namelijk "Groepen". Binnen het account "MTC-TET Club" hebben we een groep aangemaakt met de naam "MTC-TET Leden" en willen we alle actuele MTC-TET leden aan deze groep toevoegen. Hiervoor zal vanuit het bestuurs-account (MTC-TET Club) iedereen worden uitgenodigd. Mocht je het ondertussen al beginnen te begrijpen dan kom je er zelf ook wel aan uit om zelf een verzoek in te dienen om aan de groep toegevoegd te worden.

 Werkwijze zelf lid worden van groep:

  • Login op MRA;
  • Klik bij vrienden op "MTC-TET Club";
  • Klik in de menu-balk op "Groepen";
  • Klik op de groep "MTC-TET Leden";
  • Klik op de knop "Lid worden".

Nadat de beheerder je verzoek heeft geaccepteerd ben je lid van de groep.

Als je kijkt naar de opties in het menu nadat je eerst op een "vriend" hebt geklikt of als je op een groep hebt geklikt dan lijken deze erg op elkaar en kan dit soms verwarrend zijn. De verwachting is echter dat als iedereen eenmaal gewend is aan MRA dat we hier geen last meer van zullen hebben.

04. MRA - Evenementen (persoonlijk overzicht)

In de vorige stappen hebben we uitgelegd hoe je de geplande evenementen van MTC-TET kan opvragen en hoe je per evenement jezelf kan aanmelden. Nu gaan we standaard alle MTC-TET Leden voor alle evenementen uitnodigen en is het handig als je heel snel een overzicht kan krijgen waarvoor je bent uitnodigt en aan welke evenementen je besloten hebt deel te nemen.

Dit overzicht kan je makkelijk inzien door op de laptop links (bij App onderin) op "Evenementen" te klikken. Bij de evenementen waarvoor je bent uitnodigt kan je zonder eerst naar de details te gaan gelijk aangeven of je gaat deelnemen of niet.

 <-- Deelnemen

 <-- Niet deelnemen


 Als je deelneemt blijft het Evenement is de lijst staan en verdwijnen de twee "knopjes". Als je kiest om niet deel te nemen dan verdwijnt het evenement uit de lijst.

99. MRA - Richtlijnen voor routemakers

Om te zorgen dat we de routes zo perfect mogelijk voor de leden maken zijn onderstaande richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen kunnen op basis van praktijkervaringen aangepast worden.

  1. Als de route gereed is om gedeeld te worden zorg dan dat de Here kaart geselecteerd is.
    Uiteraard kan je eerst op basis van de TomTom kaart een leuke kronkelroute maken en middels de vergelijk-optie de route voor zowel Here als TomTom gelijk maken.
  2. Zorg dat het vertrek- en aankomstpunt uit elkaar liggen en leg deze punten ook niet precies "voor de deur". 
    Hierdoor is het duidelijker welke kant je op moet vertrekken en wordt er ook voorkomen dat bij herberekenen op het vertrekpunt de route gelijk naar het eindpunt wordt gemaakt.
    In onderstaande voorbeelden is staat V voor Vertrekpunt (in ons geval Speedservice) en H voor Hotel.
     
















  3. Voeg de geplande tussenstops altijd ook als POI toe. Let op : NIET als routepunt.  
  4. Nadeel van POI ook als routepunt opnemen is dat de POI vaak naast de weg ligt waar je niet precies met de motor kan komen.
    Voordeel van POI opnemen in routebestand maar niet als routepunt is dat als je de route gaat rijden je de stops op de Garmins in beeld krijgt middels het "hartje". Ook als je de route op basis van een track heb laten berekenen. In MRA kan je op de weg voor het stoppunt nog een extra routepunt zetten en deze een kleurtje geven.
    Onderstaande plaatjes geven het beeld weer in MRA en in een Garmin Zumo 395LM