Artikelen

Kort Weekend mei 2015

Voor de 1e keer in de geschiedenis van MTC-TeT werd er een kort weekend georganiseerd op 2 en 3 mei 2015. De bestemming was de Loft van Groenedijk in Oudenburg (B). Voor sommigen een déja vu, voor de meeste deelnemers compleet nieuw.

img 20150502 082042

Op zaterdagochtend verzamelen zich 9 deelnemers bij Speedservice. Hans heeft op special verzoek de koffie vroeg aangezet. Allereerst moet de nieuwe brommer van Arno bewonderd worden. Jawel, de avond daarvoor opgehaald; een KTM 1290 Adventure. Nadat Arno nog wat broodnodige ervaringen met Joost heeft uitgewisseld, vertrekken 2 Yam's, 2 Beemers, 3 KTM's en 2 Duc's, waaronder die van onze enige vrouwelijke deelnemer Penny, naar België.

Na de eerste kilometers moet Arno's KTM getest worden op een kasseienstrook achter het Markiezaatsmeer. Voor Arno wel aardig, maar voor een hard afgeveerde Duc toch niet zo'n pretje. Maae à la, een kleinigheidje houd je altijd.

TeT-weekend 2014

Vrijdagmorgen 12 september vertrokken 10 leden richting Dodenau.

Wel erg vroeg 08.00 uur, en dan nog uitnodigen voor een kop koffie vooraf. Je moet wel lef hebben.

Goed nieuws dat Ronald v.H. er weer bij was. Ook was er een echte fotograaf (Albert) mee en een nieuw lid Erik (alweer een?).

De rit was goed en snel, want om 15.30 uur waren we bij ons onderkomen.

Maar wat schets onze verbazing? Geen kamers beschikbaar! "Der Arnold" had in het Duits gecommuniceerd, maar niet alles was goed begrepen door onze Dennis.

Maar ....... we kregen geen kamers, maar een heel huis!

Tjeminee, dat was wat. Er werd een heuse slaapkamerverdeling opgemaakt naar gebruikelijk inzicht; snurkers bij snurkers, vroege vogels bij vroege vogels, alleen op alleen, etc.

Ontbijt en diner waren wel in het hotel, inclusief een BBQ met veel worst.

Na een gezellige avond, de volgende dag de toerrit gemaakt. Helaas waren de weergoden ons niet helemaal goed gezind. Het noopte zelfs Erik R. en Arno(ld) de route in te korten. Jammer, want de laatste 2 uur van de tocht kon iedereen zich droog laten waaien, inclusief de voeten van de nieuwe Erik. Ook het Duitse begrip "Leitplanken" werd uitgeprobeerd door Peter. En (gelukkig) met succes.

En de rit zelf was weer heel goed gepland!

De zondag weer richting NL. Niet zo vroeg gestart als op de heenreis, want de avond daarvoor waren er enkelen fel doorgegaan op alkoholische versnaperingen. Alhoewel sommigen dus brak aan de zondag begonnen, waren we wel om 16.30 uur weer in Bergen.

Al met al weer een weekend in oude stijl en zonder noemenswaardige makken.

NB: Elke gelijkenis met een werkelijk persoon of gebeurtenis berust op louter toeval en de auteur kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

TeT Weekend 2012

Verslag weekend rit van 21/22/23 september 2012

Iedereen keurig op tijd bij Fireplace voor de Pinokkio-rit, alias de Moezel.

Goed weermaar een beetje koudTja, en dat bleek een reden voor “Ronald de oude” om ergens bij Hasselt te besluiten om terug te keren naar Bergen. Althansdat nemen we aanaangezien hij daar genoeg openhaarden heeft om zich aan te warmen.

1e stop was geen koffie maar benzineWel tevens een plas-stop. En een bijzondere, want bij welke pomp mag je gebruik maken van het privé domein.Daarna de hoek om en koffie.

De lunch werd genuttigd met Strammer Max op de grens van Duitsland en België.

Via mooie wegen richting ons hotel, waarbij diegene die niet achter detoerplanner blevengetrakteerd werden op een “OEI”-belevingbij het nemen van een bochtig stuk . Aangekomen bij ons hotel werden we uitbundig opgevangen (hoe wisten ze dat wij het waren?) door dames van het hotel. Parkeren was geen probleem; netjes in de garage. 

Kamers was ff wennen, zeker voor mensen met een zakelijke inslag. Maar ach, het is voor 2 nachten en het is goedkoop en schoon. Dat laatste is zeker belangrijk.

Na het bier en de wijn, op het drijvende terras, een heerlijke maaltijd genoten. Lof en dan bedoel ik geen Brussels lof. Flink getetterd op die avond, maar iedereen was toch op tijd gaan slapen, aangezien de crew de volgende ochtend toch redelijk okselfris aan de dagrit begon. O ja, enkele onder ons hadden zich die avond aan Karaoke gewaagd en hadden daar ’s morgens nog last van. Ook vermeldenswaard is dat sommige van onze jonge jagers tot de slotsom waren gekomen, dat de doelgroep van vrouwen toch aan het ouder worden was. Vreemd om gewaar te worden, dathet betreffende wild meldt, dat ze oma zijn, enz. enz. Wellicht toch iets aan de buiken doen en vooral soigneren. Het uiterlijk is belangrijk. Nietwaar?  

Er was, zowel bij aanvang als tijdens de rit de volgende dag, de nodige consternatie over de lengte en de duur van de rit. Al met al waren we op tijd terug voor de overdekte stalling. Ook voor diegene, die na afloop nog ff de berg op en af hebben geracet.

De dagrit zelf was perfect, zowel qua weer als route. Slingers overal en heerlijke luchten. Alleen soms geeft de Garmin weggetjes aan, die niet altijd even gelukkig zijn. De Ronald die gebleven was, viel helaas om bij een kruising op een ongelofelijk steil en smal weggetje. Gelukkig zonder noemenswaardige schade. Gek was wel dat hij naar links omviel en dat er rechts iets mankeerde. Joost is dan de mecanicien onder ons en tijdens de koffiepauze heeft Joost een en ander keurig gerepareerd, mede dankzij de gereedschapskoffer op de Duc van Dennis. Onze toerplanner is een heilige volger van zijn Garmin, want een “Umleitung” wordt pas echt, als we niet verder kunnen. Maar dat heeft ook zijn charme.

Wijn, bier en eten smaakten die avond weer buitengewoon en hoe raar het ook mag klinken, getetterd werd er die avond niet zoveel. Sommige onder ons lieten het bier soms voor gezien en begonnen Ice-Tea en Cola te drinken.

Na wederom een smaakvol ontbijt, werd het weer tijd om huiswaarts te keren. Huis (of thuis) heeft een bijzondere aantrekkingskracht op sommige onder ons. Voordat we koffie kregen, waren we al dik 3 uur onderweg en verder was er nog tijd om 2 keer een tank-stop, annex plas-stop in te lassen.

Het eind van de rit heeft ondergetekende niet meegemaakt, in die zin, dat hij afslag 31 heeft genomen bij Hasseltom nog een bezoek af te leggen bij vrienden in Uden.

“Last but not least” wordt nog gemeld, dat de enige dame (Penny) onder ons zich kranig heeft geweerd en van sommige complimenten kreeg, dat het heerlijk was om achter haar te rijden. De swung waarmee ze die kleine Duc de sporen weet te geven, is een lust voor het oog.

Op naar laatste rit van het jaar.

Met de vriendelijke groeten van Cees J. alias motormuis, die weer heeft genoten van een aantal dagen motorrijplezier.

3 dagen Moezel (Web en Junior TeT)

De grote dag is aangebroken... D'n Web-TeT (ikke dus) en zoonlief (Junior TeT) gaan met d'n motor 3 dagen op pad.

We rijden dag 1 naar het plaatjes Zell (aan de Moezel), dag 2 gaan we een schitterende route rijden (zie hieronder) om dag 3 weer op het gemakje terugte rijden. We slapen in het beroemde motorhotel "Gasthaus Pinocchio".

De motor is bepakt, alles past in de tanktas en beautycase en we zijn klaar voor vertrek.

alt

Vervolg:

We zijn weer thuis en wat hebben we genoten. Zulke mooie wegen (ik waande me weer in de Vercors, het is alleen veel dichterbij haha). Het hotel was super, weer fantastisch en de wegen bijna perfect, omdat het allemaal lastig is om te omschrijven hier een paar korte filmpjes :

Ons uitzicht:

Favoriet stukje weg: 

Nog een stukkie omhoog: 

Stukkie omlaag: 

Stukje met glooiende wegen: 

Glooiend en dan afdaling: 

Moezelstraat: 

De sterke verhalen vertel ik jullie wel bij de volgende TeT-Borrel hahahahaha

Wie is online?

Facebook Like Button